MENU JESIENNE
MENU JESIENNE
-
KREM Z DYNII
Krem z dyni z prażonymi pestkami i chipsem z boczku. -
Borowiki w śmietanie z cebulką.
Borowiki w sosie śmietanowym z cebulą i natka pietruszki.
-
Tortellacci Nadziewane Borowikami.
Tortellacci nadziewane borowikami i serem ricottą w kremowym sosie śmietanowym. -
Sałatka z dynią.
Mix sałat , pieczona dynia, gorgonzola, pieczona papryka, pomidorki cherry, z sosem pomarańczowo-miodowym. -
Pizza z borowikami
Pizza bianca z borowikami, cebulką i szynką parmeńską. -
Stek z rostbefu w kremowym sosie borowikowym.
Stek z rostbefu w kremowym sosie borowikowym z gnocchi dyniowym i sałatka.
PRZYSTAWKI
PRZYSTAWKI
-
BRUSCHETTA DI CAPRA new
GRZANKI Z WŁOSKIEGO PIECZYWA Z KOZIM SEREM, KARMELIZOWANĄ GRUSZKĄ, ORZECHAMI WŁOSKIMI I SOSEM BALSAMICZNYM (4 szt.) -
CARPACCIO Z ŁOSOSIA. NEW
CIENKIE PLASTRY SUROWEGO ŁOSOSIA SKROPIONE OLIWA CYTRYNOWA, Z RUKOLĄ I CZERWONYM PIEPRZEM. -
Frutti di mare marinati. new.
Marynowane owoce morza ( mule, krewetki, macki ośmiornicy kalmary) w oliwie czosnkowo cytrynowej, z grzankami. -
1. Focaccia
z mozzarellą, zielonym i czerwonym pesto -
2. Bruschetta pomodoro
grzanki z włoskiego pieczywa z drobno posiekanymi pomidorami, bazylią, pesto i sosem balsamicznym, posypane serem Grana Padano -
3. Vitello tonnato
cienko cięta duszona cielęcina, polana sosem tuńczykowo - kaparowym -
4. Gamberi al vino bianco
duszone krewetki na białym winie z masłem, czosnkiem, chili, podawane z bagietką -
5. Tatar di salmone
tatar z łososia z guacamole i serkiem naturalnym -
6. Carpaccio wołowe
cienkie plastry surowej polędwicy wołowej z kaparami, rukolą, serem Grana Padano, polane oliwą i sosem balsamicznym -
8. Cozze al Vino bianco
mule na białym winie, maśle z czosnkiem, peperoncino i natką pietruszki, podawane z bagietką
ZUPY
ZUPY
-
1. Crema di pomodoro
krem pomidorowy z serem Grana Padano, zielonym pesto i z grzanką -
2. Frutti di mare
krewetki, mule, ośmiornica, vongole, łosoś, dorsz, podawane z grzanką -
3. Bordo con ravioli con ripieno di anatra
rosół z pierożkami nadziewanymi gęsiną
SAŁATY
SAŁATY
-
INSALATE DI MANZO
SAŁATKA Z GRILLOWANYM ROSTBEFEM, POMIDORKAMI CHERRY, GRILLOWANĄ PAPRYKĄ, CZERWONĄ CEBULĄ, OGÓRKIEM KISZONYM W SOSIE BALSAMICZNYM, PODANA
Z GRZANKIAMI -
BURRATA POMODORO
SER BURRATA, POMIDORY, OLIWA, BAZYLIOWE PESTO, PODANAE
Z GRZANKAMI -
1. Insalata Cesare
sałatka cezar z kurczakiem, awokado, pieczonym boczkiem, jajkiem, posypana serem Grana Padano w sosie cezar, podana z grzanką -
2. Insalate di formaggio di capra
sałatka z kozim serem, karmelizowaną gruszką, borówkami, winogronem w sosie malinowo - balsamicznym, podana z grzanką -
3. Insalata di salmone
sałatka z grillowanym łososiem, pomidorkami cherry, czerwoną cebulą, pieczoną papryką w sosie winegret, podana z grzanką -
4. Insalate verdi
mix zielonych sałat, pomidorki cherry, czerwona papryka, świeży ogórek, oliwa extra virgin
MENU DZIECIĘCE
MENU DZIECIĘCE
-
1. Petto di pollo
chrupiące paluszki z kurczaka z frytkami, ketchup -
2. Pizza margherita
sos pomidorowy, mozzarella -
3. Spaghetti bolognese
spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem mielonym -
4. Gnocchi ziemniaczane na maśle z parmezanem
DANIA GŁÓWNE
DANIA GŁÓWNE
-
PIERŚ Z KACZKI SOUS VIDE. NEW
PIERŚ W SOSIE CYTRUSOWO-KORZENNYM Z GNOCCHAMI ZIEMNIACZANYMI I SAŁATKĄ -
DORADA Z PIECA
DORADA PIECZONA W CAŁOŚCI, ZIEMNIAKI OPIEKANE, LIŚCIE SZPINAKU BABY NA MAŚLE Z CZOSNKIEM -
1. Petto do pollo
pierś z kurczaka kukurydzianego z kostką, puree ziemniaczane, karmelizowane marchewki, sos pomarańczowy -
2. Salmone in salsa d’arancia
pieczony łosoś w sosie pomarańczowym, z puree ziemniaczano - truflowym, z zielonymi sałatami -
3. Saltimbocca alla Romana
eskalopki z polędwicy cielęcej z szynką parmeńską i szałwią w kremowym sosie winno - maślanym, puree ziemniaczano - truflowe -
4. Filetto al pepe verde
stek z polędwicy wołowej w kremowym sosie z zielonego pieprzu, podawany z frytkami stekowymi i warzywa grillowane -
5. Filetto di maiale al porcini
polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie borowikowym, puree ziemniaczanym i mix sałat -
6. Bistecca di calamari
stek z kalmara, podawany z ziemniakami opiekanymi i warzywami z grilla
BURGERY
BURGERY
-
1. Hamburger wołowy
frytki, ketchup -
2. Cheeseburger
frytki, ketchup -
3. Hamburger z kozim serem i karmelizowaną cebulką
frytki, ketchup -
4. Vegeburger NEW
GRILLOWANYM KALMAREM, SAŁATA POMIDOR sos spicy mayo FRYTKI, KETCHUP - frytki, ketchup -
5. Spinata, jalapeno, wołowina
frytki, ketchup
MAKARONY
MAKARONY
-
LASAGNE BOLOGNESE. NEW
POMIDORY SANMARZANO DOP, RAGU Z WOŁOWINY, PŁATY MAKARONU, PARMEZAN -
RAVIOLI Z KREWETKAMI. NEW
CZARNE PIEROŻKI RAVIOLI, NADZIEWANE KREWETKAMI, RICOTTĄ, MASCARPONE, W MAŚLANO - WINNEJ GLAZURZE Z POMIDORKAMI CHERRY. -
1. Aglio olio
czosnek, oliwa, natka pietruszki, chilli, ser Grano Padano -
2. Pesto rosso
pesto z suszonych pomidorów, czosnek, ser Grano Padano, bazylia -
3. Quattro formaggi
wino, ser kozi, gorgonzola, camembert, parmezan, śmietanka -
4. Pesto z bazylii
orzeszków pinii i parmezanu lub pesto z suszonych pomidorów -
5. Kurczak na śmietanie
borowiki, biała cebula, suszone pomidory, wino -
6. Carbonara
żółtko, parmezan, smażony boczek, sól, pieprz -
7. Pasta z krewetkami
i pomidorkami cherry w sosie winno-maślanym, chilli -
8. Ravioli z gęsią
podawane z żurawiną migdałami, orzechami włoskimi oraz masłem szałwiowym -
10. Gnocchi barbabietola
kluseczki ziemniaczano-burakowe, nadziewane serem mascarpone i orzechami włoskimi w sosie maślanym z szałwią -
Pasta Bolognese
DESERY
DESERY
-
Tiramisu
-
Panna cotta
-
Cannolo: krucha sycylijska rurka, nadziewana ricottą z pistacjami
-
Szarlotka na ciepło z lodami
-
Beza lodowa z goracymi wiśniami
-
MALINOWE SAMIFREDO. NEW
rodzaj lodowego deseru, który łączy cechy lodów i musu
PIZZA
PIZZA
-
1. Margheritta
sos pomidorowy, mozzarella, bazylia -
2. Capriciosa
sos pomidorowy, mozzarella, szynka, pieczarki -
FUNGHI PORCINI
SOS ŚMIETANOWY, MOZZARELLA, BOROWIKI, SZYNKA PARMEŃSKA,
PARMEZAN -
3. Quatro Formaggi
sos pomidorowy, mozzarella, gorgonzola, camembert, ser kozi -
4. Spagna
sos pomidorowy, mozzarella, hiszpańskie chorizo , oregano -
5. Vegetariana
sos pomidorowy, mozzarella, ser kozi , pieczona papryka, karmelizowana cebula -
SPINACI
SOS POMIDOROWY, MOZZARELLA, BLANSZOWANY SZPINAK, CZOSNEK, SUSZONE POMIDORY, PARMEZAN -
6. Prosciutto e rucola
sos pomidorowy, mozzarella, parmezan, szynka parmeńska, rukola, pomidorki cherry -
7. Frutta
sos pomidorowy, mozzarella, gorgonzola, karmelizowana gruszka, orzechy włoskie, miód -
8. Salciccia picante
sos pomidorowy, mozzarella, nduja (włoska pikantna kiełbasa) -
9. Pancetta
sos pomidorowy, mozzarella, pancetta, szpinak, suszone pomidory, czosnek -
10. Tonno
sos pomidorowy, mozzarella, tuńczyk, czerwona cebula -
11. Diavola
sos pomidorowy, mozzarella, salami piccante, karmelizowana cebula -
12. Frutti do mare
sos pomidorowy, mozzarella, krewetki, kalmary, mule, ośmiornica -
13. Peperoni
sos pomidorowy, mozzarella, grana padano, kiełbasa pepperoni, oregano -
14. Calzona
sos pomidorowy, mozzarella, szynka cotto, pieczarki
RISOTTO
RISOTTO
-
1. Risotto al porcini
risotto z borowikami, cebulką, parmezanem, natką pietruszki i serem burrata -
2. Risotto ai frutti di mare
risotto z krewetkami, mulami, kalmarami z czosnkiem i natką pietruszki -
RISOTTO POLLO
RISOTTO Z MARYNOWANYM KURCZAKIEM, CUKINIĄ I PIETRUSZKĄ.